I can still see you (Koh Samui)


.

.

. Valdigt suddig bild pa snygging, men det var den anda jag hade....

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
Utflykt med zipline! hur kul som hellst och helskona guider!

.

.

.

.

.

Do you remember (BangkokBaby)


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Lite bilder fran Bangkok, spenderade tva dagar dar med jennie innan vi akte vidare. Hade aven tv och dvd pa rummet sa vi utnyttjade det till fullo och sag oss en film en kvall!

I hope you think of me (Koh Samui)

Då var julen över i år igen. Ingen utgång på juldagen heller. Fia mår fortfarande dåligt sen gårdagen. Så det bli en lugn kväll med mys i vårt lilla lilla hotelrum. (om inte ödlorna har tagit över där inne)

Idag har vi även varit på djungelsafari med elefant trekking, vattenfall, någon extremt fin "garden" och någon big budda staty. Helt okej måste jag säga och det gjorde ju inte saken sämre att vi fick sitta på jeepens tak istället för på flaket i vår bil. Nice var det. (förutom när man fick någon kvist i huvudet som det var omöjligt att ducka för) Hade även världens gulligaste "driver" Det roliga var att efter att jag stått och babblat massa onödigt skit till honom i tre minuter bara för att få tiden att gå, säger killen på jättetaskig engelska. " Sorry, I don't speak english, I just learn what to say when I drive" De hade ju vart kul om han hade kläckt ur sig de när jag började prata med killen. Men han var allt för söt ändå, en stor favorit hos mig, för resten av dagen så gick han bara och log världens största leende direkt han såg mig. haha, vilken underbar typ. Det bästa med dessa utflykter är människorna, och då menar jag inte de som också är med på själva utflykten som passagerare utan de som är guider, de är bra underbara! Idag hade de även en kille som gick runt och filmade allt som vi gjorde under dagen så att man sen skulle kunna få köpa ett videoband av sin dag. Han var också så enormt gullig i sättet, och han kunde till och med engelska. Och där han stog uthängandes ur passagerarsidan med huvudet uppe hos oss på taket, berättade han saker om allt vi åkte förbi. Fick reda på att de kallade ett par träd för "happy tree" för att de användes bland annat för att tillverka kondomer. Trodde först att vi hade hört fel men det visade sig sen att vi mycket riktigt hade hört rätt.

Imorgon blir den en ny båttur över till Koh Phangang. Hoppas att det är fint väder bara så att det inte är så mycket vågor! Hoppas även på ett bättre internet så att jag kan lägga upp lite mer bilder.


The pretty lights (Koh Samui)


.

.

.

Varldens segaste internet ar alltid uppskattat, speciellt nar man vill lagga upp bilder och det tar cirka 5minuter (inte overdrivet) att ladda upp en bild. Men har ar i alla fall trebilder av thailand och varan jul! Julfrukosten langstupp ska jag nog infora som tradition i framtiden. :)  Insag aven att de sista av Bali bilderna far vanta tills jag kommer hem, nu maste jag ju ga vidare och visa lite bilder pa aventyret i thailand.

She underestimated (Koh Samui)

Dålig uppdatering, framför allt med bilder, men ni får klara er med ett yttligare bildlöst inlägg då det regnar flodhästar och min kamera inte är vattentät. Vi har nu varit på Koh samui i ett par dagar. Först med Jennie på ett ställe som hette marine bungalows, tror jag åtminstonde. Det var ett helt okej hotel, förutom toaletten. Den var kass! Funkade inte för fem öre, direkt man la ner en ynka liten pappersbit så blev det stopp och förblev det i all oändlighet. Roligast var det när sofia skulle gå ner och säga till personalen att de måste laga toaletten så att vi skulle kunna använda den. För det hade nu gått så långt att det var överfullt med vatten i toaletten, och började hålla på att rinna över ner på golvet. och vem vill ha kissvatten på hela toalettgolvet, inte vi i alla fall. Sofa bad i alla fall om hjälp, men får en tunghäfta av den mindre chock hon får när de räcker fram en sugpropp eller vad det heter, en sån där man pumpar upp stopp i toaletten med i alla fall. Sofia tar i alla fall denna produkt och gör ett tappert rörmockar försök. Det gick mindre bra, men vattnet rann i alla fall undan för stunden, men när vi sen insåg att det fortfarande var stopp fixade vi så att någon från hotellet fick komma och hjälpa oss. tyvärr så var han helt inkompetent och spolade bara en gång och när han såg att vattnet rann undan hyffsat så gick han och vinkade till oss att det var fixat. När vi sedan lämnade hotellet dagen efter var toaletten maxfull igen, rätt åt dem tyckte vi. ingen dricks fick dom heller. haha vilka bitchar vi är.

Jennie åkte då över till koh phangang för att träffa en annan kompis och jag och fia gick vidare till det hotell sofia redan hade fixat innan vi åkte. (Your place resort) Fint, tänkte vi nu får vi en fungerade toalett och ett bra hotell. Det stämde kanske inte riktigt, såg vi när vi kom in i rummet. Toaletten fungerade perfekt med det var dessvärre brist på ett handfat. Inget kylskåp, och cirka 1meters golvyta på två sidor av sängen. Utan ac och en fläkt som låter mer än en flygplansmotor (lite överdrivet) men annars var det inga fel, förutom att det känns som att gå in i en bastu när eftermiddagssolen har gassat på vårt rum hela eftermiddagen. Men det har faktiskt funkat bra. det är inte så varmt om kvällarna när vi ska sova och jag har lärt mig att sova med fläkten.

(ps. en liten uppdatering. Glomde bort att vi inte heller har nagot varmvatten, sa har duschar vi iskallt, och aven om det ar 30 grader ute och man for det mesta kanner for att svalka ner sig sa ar det inte skont att duscha iskallt!)

As far as I'm concerned (Koh Samui)

Bussen till Koh samui gick fint, det var en stor buss och stora säten, jag och fia fick även en bra plats med ingen bakom så vi kunde dra ner sätena ordentligt! Hur skönt som hellst. Det gick värre sen med båten, var dåligt väder och stora vågor. Kunde dock hålla mig ganska bra och blev tillslut bara en uppstötning.

Sen har vi även hunnit med det första äventyret i Thailand. Zipline över djugeln. Det var hur kul som hellst. Hade en rolig guid också som hjälpte till att ta massa kort. Så det kommer lite bilder sen!

Ikväll ska vi säga hejdå till Jennie som vart med oss sen vi kom. Så vi ska testa utelivet här på koh samui. Hoppas att det blir kul. I morgon blir det att byta hotell och softa, sen över till koh phangang den 21 för lite beachparty. Träffa Jennie igen och sen tillbaka till koh samui, jag ser inte fram emot all båt vi kommer måsta åka de närmaste dagarna, men men får väl helt enkelt försöka stå ut.

(Jag vet att det inte vart sa mycket bilder pa sistonde men det kommer snart, maste bara tomma kameran)

Beating on me like a drum (BangkokBaby)

Bangkok var väl inte världens drömstad. men nu har jag i alla fall varit här. Vi har kollat in shoppingcentret MBK och marknaderna. Khao san road var inte riktigt som jag tänkt mig. Det är väldigt laidback och typ bara barer man kan softa i och dricka buckets, har inte hittat något ställe att dansa på. Jag hade mer tänkt mig att det skulle vara som Kuta, men kan även vara för att man kommer därifrån som man tycker att det är lite dåligt drag här, Så nu såhär efter två nätter här ska vi ta nattbussen till koh samui. Hoppas på att vädret bättrar sig så att vi kan ligga på en strand och softa, göra lite trevliga utflykter i solen och snorkla.


On backroads at night (BangkokBaby)

Da har vi tagit oss till thailand. Bankok khao san palace ar stallet. har ska vi traffa en annan tjej som heter jennie sa det blir en extrasang i dubbelrummet. Far val se vad vi ska hitta pa ikvall.

Sag att det fanns en dvd pa rummet, sa kanske en film. Var ju typ en manad sen man sag pa tv. sa skulle ju vara fint med en film, men kan tanka mig att det kan bli en utgang ocksa.

The days drag on (BaliBaby)


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.
Lite bilder från Lovina. Vi åkte dit för att på se på Delfiner. Så klockan 5 på morgonen gick vi upp och satte oss i en jätte liten ranglig båt som durrade av motorn så att man nästan fick träningsvärk i rumpan. Sjukt roligt dock. Annars fanns det inte så mycket att göra i Lovina, snorklade lite med samma båt också, väldigt mysigt med lite olika fina fiskar. Måste även tilläggas att toaletten på hotellet var halva inomhus med kaklat golv och halva utomhus med växter, jord och inget tak, lite udda men det var väldigt fint.

(bilden pa sofia var ett valdigt roligt misslyckat forsok till att fa tva rastaflator. tanten som gjorde dessa tva var ju bara for sot! :) hahahaha)

Holding on (BaliBaby)


.

.

.

.

.

.

.

.

Padang Bai, ett kort stopp med en skön kortkväll på Ozone bar och en helskön kväll på Babylon bar. Där lisa ställde upp med en sång, och de som jobbade där var allmänt trevliga och gjorde ett och annat korttrick m.m .

Stranden där var också fin, inte så stor men helt okej. även lite svårt att bada "lugnt" då vågorna var av den större kvaliten. Men en skön stad med lite mindre att göra, lite färre resturanger men dessto skönare människor.

That face of an angel (BaliBaby)


.
Söndagkväll, bara tre kvällar kvar tills lisa och marty åker hem och jag och fia vidare till thailand, hur är det möjlig. En månad går löjligt fort! Men de senaste dagarna har vi softat i poolen, solen eller på rummet, ibland känns det bara för varmt i solen, speciellt när man har bränt sig så mycket att det praktiskt taget är brännskador på kroppen! inte så roligt. Så de senaste två dagarna har jag faktiskt bara legat och solat i en timme sammanlagt. Resten av tiden har spenderats inne på rummet med flyga drake! Hur fantastisk är inte den boken. Blev även tvungen att köpa filmen här nere bara för att boken var så bra!

Vi har även tagit till oss Kuta-andan och festat om kvällarna, hur kul är det inte att dansa, måste vara det bästa som finns! Dock så kan det ju bli en aning svettigt, sådär efter tre timmar på dansgolvet, och det går ju inte direkt att gå ut och ta lite kall frisk luft, men klockan tre på natten så måste jag erkänna att man inte orkar bry sig så mycket.

I morgon blir det standen, surf, sol och bad hela dagen och sen taggar vi för utgång en sista gång här nere!

That's fine (BaliBaby)

Nu så här efter tre veckor så tycker man inte längre att det är slöseri på tid att ligga i rummet med aircon och bara sova ett par timmar en eftermiddag. Det är helt enkelt bara skönt att slippa solen och ta igen sig från allt saltvatten man har hostat upp ifrån lungorna.

Nu är det även så att alla på bali firar något, kommer inte riktigt ihåg hur det var men de ger i alla fall gåvor till bergsguden, så en massa ställen har slagit igen, vårat favorit ställe som vi hade bestämt oss för att äta på idag hade bommat igen. skapligt irriterande när man var så grymt sugen på en aussieburger. men det är fint att se alla fina gåvor i alla fall. även om man ser vissa av dem varje dag.

Men nu blir det en lugn kväll på rummet, kanske lite biljard, sofia var ganska sugen på det, eller var det killarna vid biljardbordet? Oklart vilket.

Förresten, min fantastiska klockan som kostade 25kr, gick sönder idag när jag surfade med den. den tålde visst inte vatten, hur tråkigt är inte de då. skit klocka!

By the way (BaliBaby)

Igår var det utgång som gällde! as varmt och mycket dans. Spöregn när vi gick hem, men vi hade kul!

Idag blev det sovmorgon och sen lite shopping under dagen, poolhäng och klippning. Klippningen blev väl inte helt lyckad, men det var inte jag som klippte mig som tur var. och nu tänker jag definitivt inte klippa mig.
Efter kvällens måltid så gick vi runt och prutade och shoppade. jag och lisa köpte två klockor för cirka 50 kr. bra fint med en klockan för 25kr! Känner att detta gjorde min dag idag. gick sedan runt och prutade på varje likadan klockan för att se om vi kunde få ner priset till samma. gick dock inte lika bra, det närmaste vi kom var tio kr mer. men vad gör de, hade ju kul under processen och är ju alltid kul att veta att man gjort ett bra köp.

Nu ska vi snart gå och lägga oss, i morgon tror jag bestämt att det blir stranden och lite surf!

I was just thinking (BaliBaby)

En lugn dag med solning på beachen, bad i poolen och läsning i kylan på rummet. Det har varit en fin dag måste jag säga, förutom puckot som tog betalt för stolarna på stranden, riksmongo! Så här på kvällskvisten fick vi även sällskap av två greker (de bor vägg i vägg med sofia och martina) när vi satt utanför våra rum och tog det lite lugnt och lyssnade på musik. Ganska trevliga faktiskt, dock så var de nog lite äldre än oss, men det är alltid lite trevligt att få restips m.m.

Nu håller de andra på och gör hårspa, kände att mitt hår är fint som det är, orkar inte sitta med böjt huvud i en timme, får ju ont i nacken av den lilla stund det tar för frissören att skölja ur håret bara. Så en liten internet stund blev det då ett internetcafe låg vägg i vägg. fint de med faktiskt. Ofta så tänker man att nej jag ska inte sitta vid datorn när jag är på semester, det är slöseri med tid måste ju hinna med att göra allt annat man ska göra. Men det är bra skönt att sätta sig vid datorn en halvtimme och kolla runt lite. kanns inte som att det förstör min semester. Har ju dessutom en timme för mig sj
älv nu så då kan jag passa på att kolla upp lite vad jag och fia ska göra i thailand. måste hitta lite förslag till hotel i bankok tills när vi landar.

ledsen för textstilen kom emot någon knapp som gjorde att den blev kursiv eller vad det heter, fattar inte hur man ändrar tillbaka.. ( och det gick inte att trycka på I : ett där uppe. )

Foresten, Robin, ar lite osaker pa vilken robin? men over jul och nyar so befinner jag mig i thailand, koh samui over jul och koh pangang over nyar. Du kan ju skriva ett mail om du vill veta nogot. och typ svara pa om du ska vara i thailand do?

I can count on you like four three two (BaliBaby)



.


.


.

.

.

.

.


.

.

Lite mer bilder från Monkey Forest i Ubud, samt lite bilder från bilresan till Lovina. och så slank det in en bild på mina skönaste dojjor. haha

Idag har vi passat på att försöka lära oss att surfa! Måste säga att det gick förvånansvärt bra! Innan vi började så trodde jag att jag knappt skulle kunna ställa mig upp på brädan, men efter en kort tid så var det mer en fråga om hurvida man stod kvar på brädan när man kommit upp på fötterna eller om man ramlade pladask i. Och i slutet så kom vi nog i alla fall upp på fötterna varje gång och kunde surfa med vågen, då var bara frågan om hur länge man klarade sig, hela vågen eller halva?! Sjukt roligt och jag kan lova att vi kommer göra det igen. Fick även lite fina bilder då Marty inte ville surfa utan tog lite foton. Men de kommer nog inte upp några bilder förens senare.

Music starts palyin' (BaliBaby)

I Kuta, har sagt att vi ska vara har nu resten av dagarna. Gora lite utflykter, lara oss att surfa och kanske ta tag i det har med att dricka om kvallarna. Vi borjar redan i morgon med att ta en surfing lektion. Marty kanner dock inte att det har med surfing lockar direkt so jag tror hon skulle passa pa att ta lite snygga bilder pa oss nar vi surfar pa vogorna, eller nar vi drunknar under dem, jag hoppas starkt pa den forsta!

Fick aven en odla i huvudet idag, eller rattare sagt nacken. Dumfan bestamde sig for att slappa taget om taket och falla rakt ner precis nar jag gor under, so den landar i min nacke och trasslar in sig i mitt har! men jag overlevde de ockso, trot eller ej. Nu ska vi softa en stund pa rummet innan vi sover, for i morgon ska vi upp och surfa klockan nio!

(jag vet att det blir hemskt  konstiga ord ibland, men det far helt enkelt vara so!)

I say "Can you believe it?" (BaliBaby)


.

.

.

.

.


.

.

.


.

.


Lite uppdatering om Ubud, andra stoppet på våran resa! Efter en svettig timme i bilen och ett stopp på vägen så var vi i Ubud. Checkade in på ett hotel alla i ett och samma rum, (de hade inte två lediga) Men inga sura miner, det är ju andå roligare att sova alla tillsammans. Så efter lottning med kortlek, följande: Kung och Ess i dubbelsäng, Drottning i enkelsäng och kneckten en madrass på golvet, så fick Marty ta sina saker snällt och lägga sig på golvet. Fia och Lisa fick dela på dubbelsängen och för första gången hade jag tur i en lottning och fick en säng för mig själv. Dock så var jag även en trevlig kamrat och erbjöd Marty en sängplats i form av delning, men hon trivdes hyffsat på golvet så hon tyckte att det dög. Blev lite värre sen nästa dag när vi hittade ödlor i vårt rum, blev inte lika lockande att sova på golvet då. Men myggnäten fick även aggera skydd mot andra insäkter denna natt. Och vad jag vet så funkade det bra, var i alla fall ingen som vaknade skrikande under natten med en ödla i ansiktet.

Hann även gå iväg till Monkey Forest en dag och titta på de söta aporna! Lisa fick även lite närkontakt. Det var trevligt.

RSS 2.0