Det var så länge sen

Ligger på sängen och väntar på att Malin ska sluta och komma och hämta mig! Och håller på att dö av träningsvärk. Det är så det går när man köper ett gymkort och skaffar en personligtränare för att få en bra start. Plus att man inte har tränat på ett antal veckor! Men det var dock hyffsat kul, det ända som var samma som jag brukar göra var armhävningar, och de brukar jag faktiskt inte ens göra. Nu ska jag trycka i mig lite frukost, sen är det bara fem mål kvar att äta idag.

Sitter här på sängen

Kom hem från Tahoe för ett tag sen och har nu packat upp allt och sitter och väntar på att det ska bli lite svalare så jag kan ta mig en promenad. Har vart i tahoe hela helgen med familjen, gick runt i små mysiga butiker på smågator och njöt av stillheten. Var en skön helg. Stannade påvägen hem vid ett shoppingcenter så jag fick shoppa lite och lillkillen fick leka en stund i någon liten nöjespark. Tog bara med mig ett plagg hem, ett levis linne för 40kr, skapligt nöjd över det. Nu ska jag ladda i lite musik i telen och sen ta en promenad.

Jag börjar från början

Skapligt dålig på att lägga upp på denna blogg, men det har varit lite av en kaos vecka. Tänk dig att kastas in i ett hus där du inte vet vart någonting finns sen få en lista på saker du ska göra under veckan. Saker som ska tilläggas är utöver att leka med en treåring hela dagen. Så du ska alltså underhålla och passa ett barn samtidigt som du ska hinna göra rent matbords stolen, alla remmar ska skrubbas och desinfekteras (jag tror att de har en förkärlek för desinfektionsmedel här) du ska dammsuga mattan i vardagsrummet, plocka undan disken, packa inför helgensresa (tre dagar borta, och nej jag har aldrig packat till ett barn förut, vad sjutton har en treåring med sig när han är borta tre dagar) du ska byta lakan i sängen, tvätta kläder och så måste man ju städa ur bilen (men barnet får inte vara ute på uppfarten, det ligger ju för nära vägen) För det första så är det så sjukt många saker att göra, och hur ska man hinna det när jag inte ens har en minut ledigt då de plötsligt bestämde att ta bort ungens middagslur när jag kom och att han springer runt som en galning så man kan inte lämna han mer än två sekunder för då har man ännu mer att ta hand om istället. Sen hur ska man kunna dammsuga när man inte vet vart dammsugaren finns, eller kunna skrubba stolen när man inte vet vart medlet finns, eller byta lakan när ingen har visat vart allt finns i huset. Vad jag önskar just nu att de hade haft en au pair innan som hade stannat en vecka och visat mig allt. Men leta i alla skåp i ett helt främmande hus funkar ju ganska bra det med, hittade till och med dammsugaren idag, i garaget konstigt nog. Hittade även en frys därute med lite glass i, så det tänkte jag kanske smaska lite på nu när jag strax ska sätta mig och kolla på en film.

Let's hear it for New York

Nu är det bara frukost kvar, en lektion och sen en bussfärd innan vi får spatsera runt lite i New York. Ska passa på att springa upp i Rockefeller Center för att se utsikten och sen hinna med någon affär innan det är dags att åka tillbaka till skolan.

Vi går på rad

.
.
.
Igår pysslade vi och idag hade vi redovisning på vad vi hade gjort. Man skulle ställa sig upp inför klassen och berätta vad det skulle föreställ samt förklara vad man hade använt för material för att göra grejen och hur man hade utfört uppgiften. Så vi skulle då säga att detta är en jordgubbstårta. Vi använde papper, tejp, lim och piprensare. Vi klippte ut pappret, tejpade ihop ändarna och målade jordgubbar och tejpade på tårtan. Vi målade jordgubbarna med kritor. Vi limmade på vispgrädden som vi hade gjort genom att knyckla ihop papper.
Jag måste säga att det är hög nivå på våra lektioner.
.
Jag ska även tillägga att detta gjorde vi i två timmar i går, de sista två timmarna av dagen. De togs igenom med massor med skratt och absolut inte en gnutta av seriös antydan fanns med. Så den första bilden var ett första förslag. Vi ville göra något i 3D så att säga, så om ni inte ser det så är det ett försök till en dalahäst när vi trodde att det skulle vara för svårt att göra en julgran. Efter att Sandra såg hur urusel jag var på att rita (ja, det var jag som målade den fula hästen) i alla fall så tog hon tag i att försöka göra en gran. Vi var fortfarande inte nöjda, som ni kanske kan förstå utav den andra bilden, vilket ska föreställa en julgran. Nathalie var också med och pysslade, vet dock inte vems förslaget med tårtan var men jag gissar på henne. Men visst blev den fin, måste som sagt påpeka att detta mästerverk tog över 1,5 timmar att göra. Så än en gång, ni kan ju gissa vilken nivå våra lektioner ligger på och ungefär hur seriösa vi är. (okej, de andra var ganska seriösa, men vi tyckte att det var roligare att sitta och skratta 1,5 timmar och prata än att pyssla) Jag måste även påpeka att Sandras touch men att tejpa fast jordgubbarna med synlig tejp gjorde hela tårtan!

Jag ser dig prata

.
Det är inte kul att vakna upp i en pöl av svett. Men så kan det vara ibland. Det känns ännu mer hopplöst när man kommer ut i duschrummet och får se 10 tjejer köa till duscharna. Men nu sådär 30min senare så känner jag mig fräsch igen! Fläkten står på max och jag tror att jag till och med kommer känna mig fräsch i någon timme innan solen blir varm, vilket inträffar om cirka en timme så hinner väl lagom äta lite fruost.

Får ingen luft

.
Idag fick jag en överraskning av min familj. De hade fixat en "giftbasket" till mig. Som innehöll lite fina prylar bland annat så hade de betalat min tripp till New York.
.
Annars har dagen bara vart en massa lektioner och övertrötta människor. Världens äckligaste lunch och varmaste hus. Ingen air condition här inte. Nu ska jag sova lite så jag orkar upp i morgon och hinner duscha innan frukost.

Andas, andas men det är för varmt

.
Efter fem timmars väntan på heathrow åkte vi äntligen vidare mot New York. Denna gång fick jag även sällskap av Astrid bredvid mig. Dock så fick vi en gammal kinesfarbror utanför oss så kunde inte gå på toa på hela flyget. Men det blev lite vatten och en snabb promenad till toan när vi kom fram istället.
.
Fick även vänta i en liten buss som Cultural Care hade skickat att hämta oss i två timmar för att det skulle komma tre andra tjejer sen tog det vad som känns som en evighet innan vi kom fram till skolan. Nu har jag sovit i sex timmar vilket innebär att jag sov från tre till nio. Skulle vilja sova längre men eftersom de är så enormt ljust kan jag inte somna om. Har inte heller fått några rumskamrater än så just nu ligger jag och poppar musik iväntan på att de andra svenska tjejerna ska vakna.

Why so serious

Då var det dags för årets Nora Dagarna. Förra året bjöds det på strålande sol, ser inte ut att bli det just nu, men jag tänkte vara lite positiv och säga: Kvällen är ung. Hoppas att solen tänker komma tillbaka. Sofia bjöd i alla fall upp igen och ställde upp på utmaningen, all cred till henne!

We'll be holding on forever

Hade middagsdate med Evylyn häromdagen och passade på att ta lite kort på Nora stad samt Marty och Sara som också var nere på stan. Evy och Sara passade även på att fiska upp lite kläder ur min garderob som jag tyvärr inte får med mig till USA. Blev dock glatt överraskad när jag vara inne på delta airline och fick se att jag får ha med mig 23kg och inte bara 18kg. Lycka i ren form var vad jag kände.
Nu ska jag fortsätta lägga över bilder från min gamla dator till den nya så jag har med mig lite fina bilder. Efter det väntar musiken snällt på sin tur!

RSS 2.0